Външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф заяви, че иракчанинът, който

...
Външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф заяви, че иракчанинът, който
Коментари Харесай

Иран арестува виновника за самолетната катастрофа

Външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф съобщи, че иракчанинът, който е свалил самолета на „ Международни авиолинии на Украйна “ покрай Техеран, е в пандиза. Това съобщи РИА Новости, като се базира на информация на списание Spiegel.
„ Това беше сложна обстановка в мъчно време. На други би им трябвало доста повече време. Почти 32 години САЩ свалиха ирански пътнически аероплан. Към днешна дата те към момента не са се извинили публично. Американският военнослужещ, виновен за това, че той е свалил (самолета), дори получи орден. Докато иракчанинът, който смъкна украинския аероплан, в този момент е в пандиза “, сподели Зариф в изявление за изданието, отговаряйки на въпрос за какво на иранското държавно управление са били нужни три дни, с цел да признае, че самолетът е бил свален от военните.
Агенция " Фокус " напомня, че полетът на Boeing 737 на „ Международни авиолинии на Украйна “ до Киев се разруши малко след излизането от летището в Техеран на 8 януари. Загинаха всички 176 души на борда: 167 пасажери от  Иран, Украйна, Канада, Англия, Германия, Швеция и Афганистан и девет членове на екипажа.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР